ЧЕТИРИ ЛАПИ представя изложбата СПАСЕНИТЕ: 20 ГОДИНИ ИСТОРИЯ в Европейския парламент

ЧЕТИРИ ЛАПИ представя изложбата СПАСЕНИТЕ: 20 ГОДИНИ ИСТОРИЯ
22.03.2024 09:58 0 | Прочетена (109)

Вълнуващото събитие, което бе официално открито вчера и ще продължи да посреща гости в Европейския парламент до 22 март 2024 г., е доказателство за обединените усилия на различни граждани и институции и колективната човешка отговорност, която има силата да променя света и да го прави по-добро място, където се цени и зачита животът на всички същества със състрадание и грижа. С изложбата в Европейския парламент ЧЕТИРИ ЛАПИ отбелязва важен етап в историята на ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица, като затвърждава мисията на убежището да предлага втори шанс на спасените кафяви мечки и занапред.
 
„Вярвам, че благодарение на усилията на ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица, ЧЕТИРИ ЛАПИ, Фондация Бриджит Бардо и с подкрепата на община Белица, можем да наблюдаваме как в последните 20 години се появи поколение, което не приема животните да бъдат използвани за забавление на хората. Вярвам в това ново поколение, което ще се отнася към животните с уважение, съпричастност и разбиране.”, това сподели по време на откриването на изложбата Димитър Иванов, директор на ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица.
 
Сред присъстващите на официалното откриване в понеделник вечер бяха домакините от Renew Europe, представители на ЧЕТИРИ ЛАПИ, Фондация Бриджит Бардо, кметът на Белица, други български кметове, медии, гости в Европарламента и български и чужди евродепутати от различни политически семейства в Европейския парламент.  
 
Мартин Хойсик от Renew Europe и заместник-председател на Европейския парламент, сподели: “Примерът на Белица, примерът за промяна в България, е нещо, което повече европейски страни, които все още позволяват частно отглеждане на диви животни могат и трябва да последват. Поласкан и благодарен съм, че мога да подам ръка за изложбата в ЕП, защото се надявам, че повече колеги ще научат за потенциала на парка в България, че хуманността към животните върви ръка за ръка с осигуряването на по-добър живот за хората и това е посланието, което искаме да изпратим”.
 
В 20 фотографии - хроника на над 20 годишния път на парка и неговите обитатели, изложбата „Спасените: 20 години история” представя  изпълнения с драматизъм, но и със спасение и оптимизъм - живот на мечките от ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица. Изложбата отразява еволюцията и мисията на парка и улавя завладяващи моменти от ежедневието на неговите обитатели, които служат като доказателство за устойчивостта, състраданието и трансформиращото въздействие на убежището в Белица.  
 

Facebook Сподели във facebook.com

Коментари

Няма коментари към тази новина !

econews.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.






Приятели: слава бг | 19min |